Історико-краєзнавчий музей в м. Винники

Аватар пользователя dombrovskii_a
  • Теги:
    • Инфраструктура,
    • Музей

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаЛьвовская областьВинники (м. Львів)
Описание

Історико-краєзнавчий музей в м. Винники

Історико-краєзнавчий музей м.Винники  створено рішенням Винниківської міської Ради першого демократичного скликання в 1991 році.  Відкрито постійно діючу експозицію 4 вересня 1994 року, а в 1996 році музей перейшов в підпорядкування управління культури Львівської облдержадміністрації.
Археологічна колекція музею відображає історію міста та його околиць з найдавніших часів. Експозиційний  відділ "Історія Винник та видатні люди” містить експонати і фотокопії документів, які свідчать про походження, розвиток міста і краю. Експонуються речі зі старого Винниківського замку, тютюнової фабрики, старовинні речі побуту, культові предмети. Цікавими експонатами є колекція стародруків ХVII -- XIX ст.  та скульптури Ф.Штуфліссера (ХІХ ст.), Оленського(ХVIII ст.).
За часів функціонування музею проведено численні виставки видатних митців України (Т.Левків, О.Скоп, Є.Манишин, П.Сипняк, І.Банах-Твердохліб та ін.), зустрічі з відомими науковцями в галузі археології та антропології.  Разом з науковими працівниками Львівського університету ім.І.Франка проведено багато наукових експедицій з метою дослідження  історичних пам”яток культури на території Винник та довколишніх сіл.
Експозиція Історико-краєзнавчого музею м.Винники зацікавлює багатьох відвідувачів, серед яких і молодь, і  люди старшого покоління.
Колектив музею неодноразово відзначений почесними грамотами Обласної державної адміністрації та управління культури Обласної державної адміністрації. 
На сьогоднішній день музейні працівники  працюєть над реалізацією історії, культури та побуту етнічних українців Надсяння, Холмщини, Лемківщини, Підляшшя та сектору історії української еміграції.
Адреса: м. Львів-Винники, вул. Галицька, 26; вул. Івасюка, 5
Телефон: +38 (032) 296-01-90
Факс: +38 (032) 296-05-36
Ел. адреса: museum-vinniki@org.lviv.net
Веб сторінка: www.lvivstory.com
Години роботи: щодня крім суботи з 10.00 до 17.00

джерело

 

0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу