Готель "Жорж" у м. Львів

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Дом,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: +11 / 3 участники / 1 рекомендация / (+0) (-0) качество

  • УкраинаЛьвовская областьЛьвів
Описание

Готель «Жорж» – найстаріший із діючих готелів України, будівля 1901 року у неоренесансно-необароковому стилі.

На початку XX століття віденською спілкою архітекторів Гельмера і Фельнера збудовано новий готель «Жорж» – красень у стилі неоренесансу. Це був фешенебельний готель супер-класу, котрий відповідав сьогоднішньому п’ятизірковому. Більш, аніж століття тому, тут були цілодобово гаряча і холодна вода, телефон, центральне опалення і електричні ліфти. Першокласний ресторан та кав’ярня задовольняли кухнею та обслуговуванням гостей найвищого рангу. 
На фронтоні будівлі встановили те, що єдине залишилося від старого готелю – барельєф Святого Георгія. Чотири роги будівлі скульптор Попель за проектом свого колеги Марконі оздобив скульптурами чотирьох частин світу: Європи, Азії, Африки і Америки. 
У готелі «Жорж» у різні часи зупинялися композитори Ференц Ліст і Моріс Равель, письменники Етель – Ліліан Войнич, граф Алєксєй Толстой і нобелівський лауреат Владислав Реймонт, австрійський імператор Франц-Йосиф Перший, польський диктатор Юзеф Пілсудський, філософ-екзистенціаліст Жан-Поль Сартр, іранський шах Музаффер Еддін. Саме тут двічі зупинявся Оноре де Бальзак дорогою до помістя своєї коханої Евеліни Ганської у Верхівні на Поділлі, звідси він писав до неї листи.

джерело

Как добраться к точке: 
площа Міцкевича, 1/2
Отчёты
Аватар пользователя vv
1 Фото
vv
Аватар пользователя Vikont
1 Фото
Vikont
Аватар пользователя dombrovskii_a
5 Фото
dombrovskii_a
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу