м. Бердичів. Аннотаційний знак на вул. Завадського

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Плита (Стела),
    • Памятники

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаЖитомирская областьБердичів
Описание

Східна околиця Бердичева, початок вулиці імені Завадського. Встановлено обеліск, присвячений керівнику бердичівського підпілля Володимиру Юліановичу Завадському (1922-1943).

Обеліск встановлено у 1965 році на ознаменування 20-річчя Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні. Одночасно вулиці, що до того носила назву Радянська, надано ім'я підпільника. Саме на цій вулиці в одному з будинків проживала родина Завадських, в якій виховувався син Володимир. Обеліск, виготовлений з залізобетону, на гранітній плиті, що прикріплена до обеліска, присвятний напис: "Цю вулицю названо в честь В.Ю. Завадського (1922-1943) керівника комсомольсько-молодіжного підпілля в м. Бердичеві в роки Великої Вітчизняної війни".

З плином часу обеліск почав руйнуватись, постало питання про його заміну. 4 травня 2005 року відбувся мітинг, на якому зібрались місцеві мешканці, учні і вчителі загальноосвітньої школи №7, студенти політехнічного коледжу, представники міської влади. Під час мітингу урочисто відкрито новий обеліск, виготовлений з чорного граніту. Напис на обеліску: "Вулиця Завадського названа іменем В.Ю. Завадського (1922-1943) керівника Бердичівського молодіжного підпілля в роки Великої Вітчизняної війни". 

джерело 

Как добраться к точке: 
вул. Завадського, 1
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу