с. Дубовязівка. Пам'ятний знак загиблим односельцям.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Обелиск (Мемориал),
    • Памятники

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаСумская областьДубов'язівка
Описание

Жителі села в роки війни самовіддано захищали Радянську Батьківщину. Із 500 дубов’язівців, які служили в Червоній Армії, 105 односельців за ратні подвиги нагороджено орденами й медалями Союзу РСР. Серед них — підполковник А. В. Лантух, капітан І. О. Бровкін, лейтенант Р. П. Сердюченко та інші. 167 дубов’язівців віддали своє життя за честь, свободу і незалежність Батьківщини.

Дубов’язівці гордяться своїм земляком-комуністом Героєм Радянського Союзу майором П. В. Лустою. За мужність і героїзм, проявлені під час визволення міста Фастова, командиру 344-го танкового батальйону 91-ї окремої танкової бригади П. В. Лусті 10 січня 1944 року присвоєно високе звання Героя Радянського Союзу. 22 квітня 1945 року в битві за Берлін його смертельно поранено. Бойові друзі перевезли тіло загиблого до Києва. В парку Слави поховані останки П. В. Лусти.

 Споруджено обеліск на честь уродженців Дубов’язівки, які полягли на різних фронтах Великої Вітчизняної війни. Його відкрито в дні святкування 50-річчя Радянської влади.

Джерело 

 

Как добраться к точке: 
В парку в центрі села
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу