м. Київ. Будинок № 6 по вул. Заньковецької

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Дом,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаКиевская областьКиїв
Описание

На червоній лінії забудови вулиці. Зведено на замовлення домовласника М. Осипова як прибутковий будинок. У стилі модерн, з виразними елементами неоготики у декоративному оформленні головного фасаду. Спалений у вересні 1941, відбудований після війни. Семиповерховий, цегляний, з напівповерхом, неоднакова висота якого зумовлена різким ухилом рельєфу уздовж вулиці.

Перекриття плоскі. Конфігурація будинку продиктована порівняно обмеженою ділянкою, відведеною під будівництво. Основний об'єм — семиповерховий, з крилами і ризалітом, що виступає у бік подвір'я. До торцевого фасаду (західного) прилягає шестиповерховий флігель, зведений пізніше, але композиційно пов'язаний з вуличним корпусом. Внутрішнє планування являє собою сполучення коридорного з двобічним розташуванням приміщень і секційного, характерного для кін. 1940-поч. 50-х рр.— часу відновлення будинку.

Головний фасад розчленовано еркерами й різноманітними за формою та обрамленням віконними прорізами. Пластику фасадів доповнюють ажурні огорожі балконів. У будинку поєднуються риси історизму і модерну. Пам’ятка архітектури.

Джерело

Как добраться к точке: 
Заньковецької, 6
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу