м. Прага. Колишній монастир пауланців.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Дом,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: +5 / 1 участник / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ЧехияСреднечешский крайПрага
Описание

(klášter paulánů) 

 Будинок розташований на північній стороні площі. Це єдина споруда, що збереглася від первісної забудови північного боку площі. Він був побудований орденом пауланців, яким в 1626 році був подарований сусідній костел св. Сальватора (Спасителя), конфіскований у німецьких лютеран після битви на Білій горі. Потім пауланці переробили на тимчасовий монастир будинок, що стоїть поруч. Пізніше вони купили ще один будинок, в 1688-1696 роках обидва будинки з'єднали. Вони побудували тут великий будинок монастиря з новим головним фасадом, що виходить на площу, за проектом, розробленим Павлом Ігнацієм Байєром (Pavel Ignác Bayer) за участю архітектора Джованні Доменіко Каневалле (Giovanni Domenico Canevalle).


Новий фасад будівлі монастиря був прикрашений скульптурами Матвія Вацлава Яккеля (Matěj Václav Jäckеl), виготовленими в 1696 році, які до сих пір прикрашають фасад. Це св. Каспар де Боно (sv. Kašpar de Bono), Рафаїл (Archanděl Rafael), Ангел-Хранитель і Благословенна Грація з Валенсії (Blahoslavená Grazia z Valencie). У центральній ніші стоїть статуя засновника св. Франтішека з Паули, а на вершині щипца - св. Сальвадор. У 1784 році Йосип II скасував монастир.

Потім тут розміщувалося вартове приміщення південних стражників, а згодом об'єкт був переданий під Монетний двір, який тут розміщався до 1857 року. Коли монастир купили празька міська влада, вона знесла більшу частину будівель, розташованих у дворі. У XIV столітті тут стояв палац Йошта (palác Jošta), в якому жила друга дружина Вацлава IV Софія.

У підвалі збереглося два романських приміщення.

Джерело

Как добраться к точке: 
Staroměstské náměstí 7/930
Отчёты
Аватар пользователя vv
1 Фото
vv
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу