м. Краків. Будинок духовної семінарії на Вавелі.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Дом,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: +5 / 1 участник / 1 рекомендация / (+0) (-0) качество

  • ПольшаМалопольское воеводствоКраков
Описание

Будинок № 7 на Вавелі. Прилягає до фортифікаційних мурів. Знаходиться між будинком адміністрації і капітульним будинком. Складається з трьох будинків, що походять з XV століття: перший побудований Владиславом ІІ Ягелло у 1431 році, другий – будинок Хінца з Рогова і третій – будинок Яна Гловача з Олешниці.

Перший будинок у 1602 році став місцем перебування Вищої духовної семінарії, заснованої братом Бернардом Мацейовським. Коштом брата Костанта Феліціана Шанявського у 1729 році за проектом Каспера Бажанки перебудовано два сусідніх будинки.  В 1801 р. будівлю перебудовано на військові казарми за проектом Яна Хржичела Маркла. Австрійські війська квартирували тут з 1848 по 1905 рік. Семінарія була ліквідована. З 1913 року в будинку був розміщений етнографічний музей, який під час окупації знищили гітлерівці. Зараз тут знаходяться службові приміщення працівників замку і храму.

Чотириповерховий будинок побудований з цегли. Збереглись барокова ліпна декорація, в підвалі пізньоготичні сіни і ренесансні портали.

Джерело

Отчёты
Аватар пользователя butilkavodi
1 Фото
butilkavodi
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу