м. Чернівці. Костел Серця Ісуса.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Костел,
    • Культовые сооружения

Оценка: +5 / 1 участник / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаЧерновицкая областьЧернівці
Описание

В 1900 році в Чернівцях нараховувалось 18696 людей римо-католицького обряду. Саме це і було причиною будівництва нового храму. Для будівництва вибрали місце на просторій площі Фердинанда, яка тоді знаходилася на південній окраїні міста. Тут завдяки клопотанню місіонерів ордену на чолі Ф.Еберхардом на протязі 1891-1894 рр. був споруджений монастирський комплекс зі стильним костелом. Проект храму розробляв професор Йозеф Ляйцнер, директор Чернівецької школи ремесел. В 1894 році архієпископ Северин Моравський освятив храм під титулом Пресвятого Серця Господа Ісуса.

Костел був побудований в кращих традиціях готичних храмів центрально-східної Європи: мав суворі неоготичні форми, витончений інтер’єр, різнокольорові вітражі, а під час богослужінь приміщення наповняли величні звуки органу.

Завдяки своєму незвичному для православного краю виду храм Серця Ісуса зразу ж став однією з архітектурних родзинок столиці Буковини. Зі встановленням радянської влади монахи в 1945 році виїхали з Чернівців. Приміщення єзуїтського костелу влада спочатку передала Православній церкві, а потім тут був розміщений Державний архів Чернівецької області.

Джерело тексту і фото 

 

Как добраться к точке: 
вул. Бахрушина
Отчёты
Аватар пользователя dombrovskii_a
14 Фото
dombrovskii_a
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу