Театр, м. Фаселіс

Аватар пользователя butilkavodi
  • Теги:
    • Инфраструктура,
    • Театр

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ТурцияСредиземноморский регионФаселис
Описание

Важливою громадською спорудою давнього міста Фаселіс був театр. Театр Фаселісу розташований на західному схилі пагорбу акрополя над площею в центрі Головної вулиці. До нього ведуть сходи.

Театрон (місця для глядачів) будівлі належить до римського типу, що вказує на час зведення театру в І-ІІ ст. н. е.  Театр Фаселісу досить невеликий - вміщував не більше 1,5-2 тис. глядачів.

Театрон зведений з опорою на пагорб як і в більшості грецьких театрів. Театрон нараховував лише 21 ряд глядацьких крісел, які чотирма проходами розподілялися на 5 секцій. Над останніми рядами глядацьких мість проходила одна діазома. Орхестра мала характерну для театрів римського типу напівкруглу форму.

Сцена збереглась досить погано, але за видимими на сьогодні залишками можна говорити, що це була досить скромна будівля позбавленна пишної декорації. Просценій був відсутній.
З двох боків сцени знаходилися пароди (вхідні ворота), через які глядачі входили до театру. Враховуючи той факт, що театр розташовувався приблизно на 10 м вище вулиці, до пародів вели сходи (на сьогодні частково збереглись з одного боку).
В ранньовізантійський період сцена театру була перебудована і включена до складу фортифікаційної системи акрополю.
На сьогодні будівля збереглася досить погано і продовжує руйнуватися через численні дерева та кущі, які подекуди ростуть прямо поміж сидінь театрону. Джерело.

0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу