Пам'ятник «Полум'я свободи» та місце пам'яті принцеси Діани у Парижі

Аватар пользователя vv
  • Теги:
    • Обелиск (Мемориал),
    • Памятники истории,
    • Памятники,
    • Место гибели,
    • Место погребения

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ФранцияИль-де-ФрансПариж
Описание

Французи в далекому 1886 році подарували Сполученим Штатам до сторіччя закінчення війни за незалежність США знамениту на весь світ статую Свободи, встановлену в Нью-Йорку. Через сто три роки американці піднесли Франції свій презент - пам'ятник на честь дружніх відносин між двома країнами - «Полум'я свободи». Він був встановлений в 1986 році на в'їзді на арочний міст Альма.
Цей символічний монумент являє собою точну копію факела статуї Свободи, який можна бачити в піднятою вгору правій руці скульптури. У французькій столиці є три зменшені копії знаменитого нью-йоркського статуї. Один «клон» знаходиться в Музеї мистецтв і ремесел, другий - на східній стороні Лебединого озера (це неподалік від Ейфелевої вежі ), третій - в центрі Люксембурзького саду . Самою ж знаменитої стала копія саме факела - монумент Полум'я свободи на мосту Альма .  Урочисте відкриття скульптури Полум'я свободи відбулося в Парижі в 1989 році. На церемонії був присутній колишній президент Жак Ширак, на той момент ще столичний мер. Спочатку дублікат факела був з прозорого матеріалу з підсвічуванням зсередини. Згодом «язики полум'я» покрили красивою позолотою.
31 серпня 1997 року тунелі перед мостом Альма - монумент «Полум'я свободи» знаходиться безпосередньо над ним - сталася трагічна подія, яка сколихнула весь світ. У автомобільну катастрофу через чи алкогольного сп'яніння водія, чи то перевищення швидкості, щоб втекти від настирливих папарацці, потрапили колишня дружина спадкоємця британського престолу принцеса Діана і її супутник Доді аль-Файєд, син єгипетського мільярдера. Єгиптянин і водій загинули миттєво, а леді Ді померла через дві години в лікарні Сальпетрієр
З тих пір місце, де знаходиться копія факела статуї Свободи, стало свого роду місцем паломництва не тільки численних туристів, а й шанувальників найвідомішої в світі британської принцеси, яких з роками не меншає.  Ця автокатастрофа дещо змінила ставлення до монументу. Тепер він в значній мірі сприймається як данина пам'яті принцеси Діани. Були навіть пропозиції перейменувати площу Альма в її честь, але британський королівський двір негативно поставився до цієї ініціативи.

Джерело

Джерело портрету принцеси Діани

Как добраться к точке: 
Франція, Париж, авеню Нью-Йорк
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу