Меморіальна дошка Олександру Поляку в Запоріжжі

Аватар пользователя vv
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Памятники

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаЗапорожская областьЗАПОРІЖЖЯ (Олександрівськ)
Описание

Меморіальна дошка встановлена на фасаді гідротехнічного технікуму в якому він навчався.
Олександр Поляк  закінчив Запорізький гідротехнічний технікум і школу міліції за спеціальністю «правознавство». З 1973 року — слідчий, старший слідчий, начальник слідчого відділення Куйбишевського та Вільнянського РВВС у Запорізькій області. З 1979 по 1985 роки — начальник слідчої частини, заступником начальника слідчого управління УВС Запорізького облвиконкому, начальник ГУВС Запоріжжя. 1992–1998 роки — перший заступник начальника управління — начальник кримінальної міліції УВС Запорізької області. З липня 1970 р. працював в органах внутрішніх справ, пройшовши шлях від міліціонера медичного витверезника до генерала-майора міліції. Магістр юридичних наук ЮНЕСКО. У 1998 вийшов у запас.
1998 рік — кандидат у мери Запоріжжя. У червні 2000 року на позачергових виборах обраний міським головою Запоріжжя, в березні 2002 року став мером повторно (його підтримали  майже 40 % виборців). Перебуваючи на посаді здійснив реконструкцію проспекту Леніна (нині Соборний проспект), в ході якої, зокрема, було демонтовано трамвайну колію, а також створено нову площу, яка 2005 року була названа його іменем.
Помер 2003 року від інфаркту. Похований на Осипенківському цвинтарі.
Нагороджений орденом Пошани, орденом «За заслуги» III ступеня, медалями «За бездоганну службу», пам'ятною медаллю Запорізькою обласною державною адміністрації «За розвиток регіону». Рішенням міської ради. присвоєно звання «Почесний громадянин Запоріжжя».

Джерело тексту та портрету О. Поляка

Как добраться к точке: 
Запоріжжя, вул. Вишневського
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу