Пам'ятна дошка Борисенку О.О., м. Рівне

Аватар пользователя butilkavodi
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Памятник погибшим в АТО,
    • Памятники

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаРовенская областьРівне
Описание

29.01.2015 на ганку школи № 5 м. Рівне (вул. Миколи Негребецького, 20) було урочисто відкрито пам'ятну дошку Борисенку О.О.


Борисенко Олександр Олегович (28.03.1993 – 01.09.2014)

Народився в м. Рівне.
Закінчив дев’ять класів у школі № 5, в 2011-му – Технічний коледж. Після пішов до війська за контрактом. Мріяв стати, як батько, пожежником, для чого, він вважав, потрібно відслужити в армії. Грав на гітарі – виступав разом з друзями на сцені. Мав наречену.
Службу проходив у Новограді-Волинському, в 30-й механізованій бригаді.
Після оккупації Криму його підрозділ перекинули на Херсонщину, прикривати Чонгар. Свій 21-й день народження він зустрічав вже в окопах.
А далі – під Луганськ.
В травні був у відпустці на реабілітації на п’ять днів.
Родині повідомили спочатку, що він поранений біля Лутугіного. А потім – що загинув у бою.
22 червня 2014 року Олександр у складі підрозділу прийняв перший бій з незаконними збройними формуваннями так званої ЛНР та російськими найманцями біля населеного пункту м. Рубіжне.
26, 27 червня 2014 року звільняв від незаконних збройних формувань населений пункт Мостки.
28 червня – 25 липня 2014 року ніс службу на блокпостах біля населених пунктів Щастя, Шишкова, Мостки.
З кінця липня по 30 серпня брав участь у боях за населені пункти Лутугіне, Красний Луч, Красний Яр, щоб зробити “зелений коридор” для підрозділів Збройних сил України, які потрапили в оперативне оточення і утримували цей район.
1 вересня 2014 року біля населеного пункту Круглик Луганської області підрозділ, в якому перебував Олександр, потрапив в оточення і прийняв бій з переважаючими силами ворога. Підрозділ зайняв кругову оборону. Олександр з групою військовослужбовців утримував один із головніших напрямків, від утримання якого залежала боєздатність 5-ї механізованої роти. Проте це був останній бій Олександра. Приблизно біля 12 години дня, відбиваючи напад розвідувально-диверсійної групи незаконних збройних формувань, Олександр отримав несумісне з життям тяжке поранення.
Завдяки його хоробрості, мужності, незламності духу підрозділ вийшов з оточення з мінімальними втратами.
Старший солдат Олександр Борисенко достойно служив і достойно загинув, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України на бойовому посту зі зброєю в руках.
Указом Президента України від 15 травня 2015 року № 270/2015 за виняткову мужність, героїзм, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, старший солдат Борисенко Олександр Олегович нагороджений орденом “За мужність” 3-го ступеня (посмертно)».
Похований на 
алеї «Небесної Сотні» на кладовище "Нове" в м. Рівне.
Школі № 5 м. Рівне було присвоєне ім'я Борисенка О.О.
Джерела: 1, 2.

0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу