м. Флоренція. Лоджія Меркато Нуово.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Здание,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: +5 / 1 участник / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ИталияТосканаФлоренция
Описание

Mercato Nuovo

Лоджія дель Меркато Нуово (Новий Ринок), відома в народі як Лоджія дель Порчелліно, - історична будівля у Флоренції. У місті є також Лоджія дель Меркато Веккіо (Старий Ринок), розташована в районі сучасної площі Пьяцца делла Репуббліка.

Лоджія була побудована приблизно в середині 16-го століття в самому центрі Флоренції, всього в декількох кроках від моста Понте Веккіо.Спочатку в ній торгували шовком і предметами розкоші, пізніше – знаменитими солом'яними капелюхами, а сьогодні тут продаються, в основному, вироби з шкіри і сувеніри. У кутових нішах мали бути встановлені статуї видатних флорентійців, але лише три з них були зроблені – першого лідера повстання Чомпі (гільдії чесальників) Мікеле ді Ландо, історика і державного діяльності Джованні Віллані і скульптора і художника Бернардо Ченніні.

Пам'яткою Лоджії є Фонтано дель Порчелліно («Фонтан поросяти») – копія бронзової фігури дикого кабана роботи Пьетро Такка. 

Ще одне незвичайне місце в Лоджії дель Меркато Нуово – так званий «скандальний камінь» («пьєтра делло скандало»). Він є круглим місцем, відміченим кольоровим мармуром в центрі лоджії, помітним лише тоді, коли немає торгівельних прилавків.Дизайн відтворює одне з коліс середньовічного Карроччо – чотириколісного воза-вівтаря, на якій закріплювався міський прапор. Карроччо стояла саме на цьому місці, і довкола неї збиралися війська перед битвою. Пізніше місце змінило своє призначення і отримало нову назву – «пьетра дель аккулата» («камінь покарання»). У епоху Відродження неплатоспроможних боржників на цьому місці приковували ланцюгом до стовпа і били палицями по голих стегнах.

Джерело

Как добраться к точке: 
Piazza del Mercato Nuovo
Отчёты
Аватар пользователя vv
1 Фото
vv
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу