м. Флоренція. Палаццо Коккі-Серрісторі.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Дворец,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ИталияТосканаФлоренция
Описание

Точних даних про час будівництва палацу немає. У 1463 році він був куплений родиною Коккі (з 1612 року Коккі-Донаті) і був у їх власності до останнього нащадку родини (1769).

У ХІІ столітті тут проходили міські мури, про що свідчить справжня реліквія у стіні будинку – шарнір від древніх воріт Порта Сан-Симона.

Опорні стовпи першого поверху датуються XIV століттям. Перший поверх рустований, у кладку вмуровані герби у вигляді простих щитів, характерні для ХІІ-XIV століть. Верхні поверхи мають явно класицистичну структуру – результат реконструкції у 1485-1490 роках. Фасад будинку відрізняється елегантними пілястрами з тонко вирізаними капітелями.

В цілому будинок має риси, не характерні для флорентійських палаццо тих часів. У внутрішньому просторі – невелика каплиця з фресками Діонісіо Пределліні, побудована у 1717 році.

У 1893 році палац був орендований для розміщення школи Нікколо Томмазео, а у 1913 році куплений ним. Школа тут була до 1986 року, після чого в палаці розміщені  різні структурні підрозділи управління першого району міста. Будівля включена до списку генерального директорату старожитностей і мистецтв 1901 року як національний художній спадок.

Джерело

Как добраться к точке: 
piazza Santa Croce 1
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу