м. Болонья. Іспанський коледж.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Дом,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ИталияЭмилия-РоманьяБолонья
Описание

У Болоньї вже в 13 столітті налічувалося понад 2 000 студентів. Для іноземних студентів традиційно зводилися так звані коледжі (пансіони). Це дозволяло вирішити багато проблем. Перш за все, студентам-іноземцям не потрібно було шукати і оплачувати наймане житло, якщо у них був свій коледж. У коледжі навчалося приблизно 30 студентів. Вони повинні були бути не молодше 21 року;  бути християнами і не мати серед предків єретиків, євреїв чи мусульман. Студенти повинні були строго дотримуватися розпорядку дня: бути присутнім на трапезах, повертатися ввечері. Їм заборонялося водити до себе жінок. Статут зобов'язував їх носити одяг з чорного сукна і чорний ковпак. Дорогі і кольорові тканини були заборонені. Меню студентів становили хліб, вино, телятина;  тих, хто провинився, садили на хліб і воду.

Іспанський коледж - найвідоміший з 24 різних коледжів, що виникли в Болоньї з 13 по 17 століття. Він був побудований за заповітом кардинала Гіля Альвареса Карільо Альборноса (1364). Проект був виконаний Маттео Джованнеллі, на прізвисько Гаттапоне, в 1365-1367 роках. У 1530 році в коледжі зупинявся, чекаючи коронації, імператор Карл V. У 1569 році в Іспанському коледжі жив Мігель Сервантес. На фасаді розміщений герб короля Іспанії Фердинанда VI (1751).

Архітектурний стиль Іспанського коледжу можна охарактеризувати як перехідний від готики до Відродження. Багато рис нагадують про монастирську та фортифікаційну архітектуру. Комплекс має три поверхи. Приміщення розташовані навколо центрального двору, обрамленого подвійними портиками (16 століття). Житлові кімнати студентів, забезпечені камінами, виходили на вулицю. З боку вулиці будівля нагадувала фортецю: таке враження створювали товсті стіни і зубці. Пізніше фасад коледжу був перероблений в стилі епохи Відродження. На початку 20 століття під керівництвом Руббіані була проведена реставрація будинку.

Джерело

 

Как добраться к точке: 
Via Francesco Rizzoli, 28
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу