м. Болонья. Церква святих Бартоломео і Гаетано.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Культовые сооружения ,
    • Церковь

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ИталияЭмилия-РоманьяБолонья
Описание

Традиція говорить про церкву, присвячену святому Варфоломію вже в п'ятому столітті, яка була зведена святим Петронієм на фундаменті ранньохристиянської церкви.  Там, де стоїть сучасна базиліка, в 13 столітті була церква скромних розмірів, фасад якої виходив на Пьяцца ді Порта Равеньяна. У 1516 році родина Гоццадіні довірила Андреа Маркезі, відомому як Іль Форміджине, проект, який також включав в себе ремонт існуючої церкви.  Проект був перерваний через вбивство Джованні ді Бернардіно Гоццадіні в 1516 році, коли був побудований єдиний портик, що зберігся до сих пір.

 У 1599 році отці-театіни взяли на себе регентство церкви і з 1627 приступили до повної перебудови комплексу.  Дизайн був доручений Джованні Баттіста Наталі, відомому як il Falzetta, переглянутий Агостіно Бареллі, архітектором Сенату Болоньї: з портиком палацу Гоццадіні, нова будівля була більше і з іншою орієнтацією, з фасадом, зверненим до Страда Маджоре.

 У 1671 році був канонізований Сан Гаетано, засновник ордена театинів, і отці об'єднали титул апостола Варфоломія.  Люнети портика були прикрашені сценами з життя Сан-Гаетано.  Портал п'ятнадцятого століття на стороні, зверненій до двох башт, був збережений від попередньої церкви, а в 1694 році були завершені дзвіниця і купол. 

Церква, розділена на три нефа, має багате барокове оздоблення.  Звід центрального нефа був прикрашений фресками Анджело Мікеле Колона (1604-1687 рр.), Агостіно Вітеллі (1609-1660 рр.) І Джакомо Альберезі (1632-1677 рр.). Великий купол був прикрашений братами Антоніо (1643-1695) і Джузеппе (1652-1727) Роллі. Бічні каплиці прикрашені чудовими картинами Болоньєзе сімнадцятого століття. Над вхідними дверима зберігся орган, побудований Джузеппе Колона в 1644 році.

 У жовтні 1924 року папа Пій XI надав храму титул малої базиліки.

Джерело  

Фото 2022 року:

Как добраться к точке: 
Piazza di Porta Ravegnana
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу