м. Болонья. Церква Санта Марія делла Каріта.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Церковь,
    • Культовые сооружения

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ИталияЭмилия-РоманьяБолонья
Описание

Витоки церкви Святої Марії делла Каріта відносяться до 13 століття, коли на території, в даний час зайнятою головною каплицею справа, була побудована невелика церква поруч з лікарнею для мандрівників і хворих (звідси і назва «делла Каріта»). Вони були засновані за свій рахунок капеланом папи Григорія IX Егідіо Венечелло в 1236 році. До кінця 13-го століття церква і лікарня перебували під юрисдикцією канонів Монтевельйо, і в 1464 році вони були довірені монахам третього ордена францисканців, званих покаянними («Сірі монахи»).

Нинішнє будівництво було розпочато в 16 столітті за проектом Пьєтро Фіоріні (1539-1629) і завершено в наступному столітті. Нинішня споруда в стилі віньйола є частиною недавнього тричасткового літургійного розташування: один великий неф, що веде до головного вівтаря, з невеликими заглибленнями. Розширення, з додаванням головної каплиці з хором і чотирьох бічних каплиць, було роботою отця Джованні Баттіста Бергонзоні, який також побудував монументальну ризницю і дзвіницю.

 Ченці виконували обов'язки до 1798 року, коли після наполеонівської заборони церква і прилеглий монастир використовувалися в якості військового госпіталю. При папських державах спочатку, а потім при королівстві Італії церква і частина монастиря відновили звичайну парафіяльну діяльність.

Під час Другої світової війни, в 1944 році, серйозно постраждали пресвітерій і сусідній ораторій св. Себастьяно, який був повністю зруйнований в 1963 році.

Портик перед церквою є роботою Паоло Каналі (1618-1680). Під хорами знаходяться чотири скульптури, зроблені в 1795 році учнем Доменіко Піо Бонавентурою Фурлані. На лівій стіні «Народження Ісуса» і «Подання в храмі»;  на правій стіні "Ісус в пустелі" і "Розп'яття". Ці скульптури разом з двома присутніми в парафіяльному атріумі «Благовіщеня» і «Марія в молитві» вважаються одними з найкрасивіших в болонському мистецтві пластики кінця вісімнадцятого століття.

Робота, яка, безумовно, відрізняє церкву Св. Марії делла Каріта, - «Розп'яття Христа з Мадонною, Св. Франциском Ассизським, Св. Бернардіно, Св. Іоанном Хрестителем і Св. Петронієм» Аннибале Карраччи (1560-1609): перший вівтар молодого  майстра 1583 року, перенесений з церкви св. Ніколо.

Джерело

 

Как добраться к точке: 
via San Felice, 64
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу