м. Прага. Ліхтенштейнський палац.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Дворец,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ЧехияСреднечешский крайПрага
Описание

Ліхтенштейнський палац на Малостранській площі - один з найкрасивіших празьких палаців - знаходиться прямо навпроти храму Святого Мікулаша. Палац займає всю західну сторону площі, на якій запросто могли б розташуватися не менше п'яти звичайних будинків, і вважається першою великою будовою в Празі в бароковому стилі.
Будівництво палацу почалося в 1620 році. Ініціатором зведення будівлі став Карл Ліхтенштейн - представник старовинного дворянського роду, відомого з 11 століття (саме нащадкам Карла і належить князівство Ліхтенштейн, розташоване в Центральній Європі).

Карл, відомий як запеклий переслідувач протестантів, прожив в цьому палаці 7 років - з 1620 по 1627. На тумбах перед палацом розташовані 27 чавунних голів - вони нагадують про повстання 1621 року проти Габсбургів, коли за розпорядженням Карла, прозваного кривавим намісником, були засуджені до смертної кари 27 учасників заколоту.

У 1742-1791 роках у палаці розміщувалася міська пошта. У 1791 році перед коронацією чеського короля Леопольда II за наказом Йозефа палац був перебудований в класичному стилі. Він отримав величні сходи і великий просторий зал. У 1827 році в будівлі палацу була проведена Друга промислова виставка.


Неодноразово на всьому протязі свого існування палац служив військовим штабом.
У 1918 році Ліхтенштейни були позбавлені всієї празької власності, а згідно із законом про реституцію 1989 року, повернена могла бути лише власність, вилучена державою після 1948 року. Пам’ятник культури національного значення.

Джерело

Как добраться к точке: 
Malostranské nám. č.p. 258/13
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу