м. Прага. Шонборнський палац

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Дворец,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ЧехияСреднечешский крайПрага
Описание

Монументальний палац був заснований навколо великого саду, на горі Петржін, на місці старого винного заводу. Спочатку, в XV столітті, він був побудований в стилі раннього бароко, але через два століття архітектор Джованні Сантіні «оновив» будівлю, додавши фронтони та еркери.

 Саму будівлю не можна назвати помпезною. Швидше за все, Шонборнський палац справляє враження строгості і деякої ощадливості. Простий вхід в оточенні двох кам'яних тосканських колон і балкон з балюстрадою - ось і всі прикраси головного фасаду. Над другим поверхом добре видно герб колишніх власників, на ім'я яких і називається замок - графа і графині Шонборн.

 Палац складається з чотирьох «крил», що лежать навколо трьох дворів.  Він має всього три поверхи, а на даху будинку височить оглядова вежа. Стримана зовнішня обробка створює досить сильний контраст з багатими ліпними прикрасами внутрішнього двору, з декоративним литтям навколо вікон і гірляндами в стилі «бароко».

 З 1945 року Шонборнський палац займає американське посольство. У 2001 році, в результаті реставрації, в кімнатах були відкриті оригінальні стелі кінця Відродження. Всі будівельні роботи були негайно припинені і продовжилися тільки після консультації з мистецтвознавцями і архітекторами, які склали проект по відновленню барвистих картин на дерев'яній стелі замку. У 2006 році стелі були відновлені і картини середньовічних майстрів, що зображують зброю, квіти, орнаменти і навіть імператорського орла, знову прикрашають склепіння палацу. Пам’ятник культури національного значення.

Джерело

 

Как добраться к точке: 
Tržiště 365/15, Vlašská 365/1
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу