м. Прага. Лобковицький палац на вул. Влашській.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Дворец,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ЧехияСреднечешский крайПрага
Описание

Не плутати з Лобковицьким палацом в Празькому Граді – це два різних палаци одного власника.

Джованні Баттіста Алліпранді побудував цей чудовий палац в 1703-1707 роках. Його величний вуличний фасад в стилі бароко вражає, проте варто подивитися фасад, який виходить в сад. Він дуже динамічний і надзвичайно красивий.

 З 1753 по 1927 рік палац належав родині Лобковіц. Тут в купольному залі виступали з концертами Бетховен і Вебер. Починаючи з 1927 року, коли палац був проданий державі, тут розміщувалися Міністерство освіти і різні інститути Академії наук. З 1974 року палац займає посольство ФРН, а пізніше - об'єднаної Німеччини. Пам’ятник культури національного значення.

З цією будівлею пов'язана цікава історія часів розвалу соціалістичного табору. Коли в 1989 році східні німці почали масово приїздити до Чехословаччини, щоб попросити політичного притулку в посольстві ФРН, їх розселили в наметовому таборі прямо в саду Лобковіцкого палацу. 30 вересня з балкона посольства виступив міністр закордонних справ ФРН Ганс-Дітріх Геншер, який пояснив, що близько 4000 чоловік будуть відправлені в Західну Німеччину безкоштовно. Східні німці масово залишали свої "Трабанти" з ключами в дверцятах, на яких приїхали в Прагу. Ці події посприяли народженню такого незвичайного пам'ятника - "трабант" на людських ногах (скульптор Давид Черни). Через 4 місяці комуністичний режим впав і в Чехословаччині.  

Джерело фото

Джерело  

Как добраться к точке: 
Vlašská 347/19
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу