м. Прага. Броварня «У Медвідка».

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Здание,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ЧехияСреднечешский крайПрага
Описание

Інші назви цього бюргерського будинку – «У Герцога» і «Будинок Пернштейна». За ім’ям одного з власників Іржі Касіка Пернштейна отримала назву вся вулиця. Історія старовинної броварні U Medvídků на готичному фундаменті сходить до початку 15-го століття. Бровар Ян Медвідек у 1466 році заснував виробництво пива, яке без перерви продовжувалось до 1898 року. 

У 1950-х роках будинок був конфіскований владою без будь-якої компенсації. Після Оксамитової революції будинок був повернутий законним власникам. Вони відновили виробництво пива, провели реконструкцію будинку і адаптували його для розміщення пабу, ресторану та готелю. В деяких приміщеннях збереглись розписні стелі епохи ренесансу. Пам’ятник культури національного значення.

Броварня варить один з самих міцних сортів пива у Чехії – X-Beer 33. Це пиво виробляється за традиційною технологією з використанням різних процедур. Основна ферментація проводиться у відкритих дубових діжках протягом 14 діб. Це найменша броварня Чехії. За рік вона виробляє всього 300 гектолітрів пива.

Джерело

 

Как добраться к точке: 
Na Perštýně 344/5
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу