Копенгаген. Нова гліптотека Карлсберга

Аватар пользователя vv
  • Теги:
    • Памятники монументального искусства,
    • Архитектурные сооружения ,
    • Больше 100 лет ,
    • Инфраструктура,
    • Музей,
    • Памятники

Оценка: +5 / 1 участник / 1 рекомендация / (+0) (-0) качество

  • ДанияСтоличная областьКопенгаген
Описание

Засновник Нової гліптотеки Карлсберга (Ny Carlsberg Glyptotek), пивовар Карл Якобсен (1842-1914), був пристрасним колекціонером мистецтва, який збирав античне та сучасне мистецтво з усього світу. Однак незабаром стало зрозуміло, що його будинок у Валбі не може вмістити всю колекцію. Тому він переніс у 1882 році колекцію до старої гліптотеки на Карлсберзі безпосередньо біля своєї пивоварні, де вона була відкрита для публіки в 1882 році. Карл Якобсен подарував свою колекцію датському народу в 1888 році для того, щоб держава влаштувала колекцію в будівлі в Копенгагені. Нове місце розташування вимагало нової назви, і тому колекція отримала назву "Ny Carlsberg Glyptotek". Перша будівля Нової гліпотеки Карлсберга на площі Данте, будівля Далерупа, була відкрита в 1897 році. Згодом гліптотека Ny Carlsberg був розширений у 1906 , 1996 та 2006 роках .
- Будівля Вільгельма Далерупа - це найдавніша частина Гліптотеки , яка була відкрита у 1897 році. Будівля складається з трикрилого комплексу. Його покрівля робиться зі скла та міді, а сама будівля - з червоної цегли. Фасад до площі Данте згадує архітектуру венеціанського палацу з епохи Відродження. 
- Будівля Хака Кампмана була відкрита у 1906 році тому що колекція набула такої величини що знадобилася нова будівля. Над фасадом будівлі - ступінчаста піраміда, на якій стоїть позолочена бронзова копія класичної афінської статуї. Будівля Кампмана - чотирикрила та двоповерхова.
- Будівлю Геннінга Ларсена було відкрито у 1996 році. Нова будівля була потрібна для надання колекції живопису та Єгипетської колекції кліматично регульованої території, яка відповідає високим вимогам мистецьких установ у всьому світі.
Колекція Ny Carlsberg Glyptotek містить більше 10000 об'єктів, з акцентом на стародавніх культурах по всьому Середземномор'ю, а також данського і французького мистецтва.
Антична колекція  показує історію від близько 6000 років до нашої ери, через Грецію, Етрурію та Римську імперію до V століття нашої ери.В гліпотеці понад 300 експонатів з Стародавнього Єгипту, давньої Нубії.
Грецька та римська колекція – це 800 експонатів - скульптури богів, богинь та героїв, портрети імператорів, могильні рельєфи, вази. В даний час Carlsberg Glyptotek починає проект, який вивчає колір античних скульптур. Однією з головних робіт колекції є «Краса Пальміри».
Виставкова зона «Середземноморський горизонт» демонструє як єгиптяни та вавілоняни, фінікійці та греки, етруски та римляни пов’язані із повсякденним життям, богами, життям і не в останню чергу смертю. У «Середземноморському горизонті» на виставці більше 1400 предметів.
Сучасна колекція складається з двох колекцій Данії та Франції, що містять живопис та скульптуру. Тут виставлено роботи Пола Гогена, Клода Моне, Едгара Дега, Вінсента ван Гога, Пола Сезанна, Огюста Родена, Торвальдсена, Фрейнда, Біссена та багатьох інших.

Джерело

Как добраться к точке: 
Rjgtyufuty? Dantes Plads 7
Отчёты
Аватар пользователя butilkavodi
1 Фото
butilkavodi
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу