Пам'ятник Карлу Тітгену у Копенгагені

Аватар пользователя vv
  • Теги:
    • Памятники,
    • Больше 100 лет ,
    • Архитектурные сооружения ,
    • Скульптура (Изваяние)

Оценка: +5 / 1 участник / 1 рекомендация / (+0) (-0) качество

  • ДанияСтоличная областьКопенгаген
Описание

У дитинстві Тітген здобув досить гарну шкільну освіту, працював продуктовому магазині. Вже тоді він продемонстрував ключові навички, які згодом стали основними в його житті: сприйняття та вражаюча пам’ять. В січні 1849 року отримав роботу в датській компанії Hald & Rahr в Манчестері, де здобув дуже хороші знання людей. Коли авторитетні копенгагенські брокери захотіли створити новий банк, їх привертає увагу молодий Тітген, і з сміливим та психологічно гострим розумом. У 1857 р. відкрився Privatbanken на чолі з Карлом Тітгеном. який став своєрідним організаційним пунктом для датського бізнесу.
Тітген ініціював створення найважливіших підприємств того часу: Копенгагенська залізнична компанія, Об'єднана пароплавна компанія (обидві 1866 р.), Велику Північну телеграфну компанію, Burmeister & Wain (1871), Svitzers Bjergningsentreprise (1872), Копенгагенське будівельне товариство (1872), датські цукрові заводи (1872), пивоварні Tuborg (1873), Датські спиртні напої (1881 р.), Копенгагенська телефонна компанія (1882 р). ,Гедсербанен (1884), Об'єднані пивоварні (1891). Західно-Сибірську торговельну компанію (1880) та інші.
Тітген був в 1863 році членом комісії з метричної системи, був головою продуктової асоціації, членом представництва громадян Копенгагена, президентом торгової асоціації, займався проблемами освіти. У 1881 році йому запропонували висунутись кандидатом у парламент, але він відмовився - йому не вистачало часу.
Останнім завданням Тітгена було залучення урядової позики в 1894 р. і він відкрив ринок дешевих французьких грошей для датських державних облігацій. Перебуваючи з цього приводу в Парижі, він відчув, що його здоров'я погіршилося, і це було початком хвороби, яка змусила його відмовитися від всіх справ. Він помер у жовтні 1901 р. В Мармуровій церкві відбулася панахида за участю королівської родини та представників багатьох компаній та підприємств, на які він вплинув у своєму житті. 
В Данії в його честь названо вулиці, мости, будинки, корабель. Пам'ятник Карлу Тітгену, встановлено в 1904 році на площі Санкт - Annae. Архітектор -  Расмус Андерсен.

Джерело тексту та фотографії Тітгена

 

Отчёты
Аватар пользователя butilkavodi
8 Фото
butilkavodi
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу