Меморіальна дошка Ларисі Шепітько у Львові

Аватар пользователя vv
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Памятники

Оценка: +3 / 1 участник / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаЛьвовская областьЛьвів
Описание

Шепітько Лариса Юхимівна (1938, - 1979) —кінорежисерка, сценаристка, актриса, заслужений діяч мистецтв, лауреатка Державної премії СРСР  .
У 1954 році закінчила середню школу у Львові. У 1955 вступила до ВДІКу на режисерський факультет  Ще в студентські роки знялася в кількох фільмах як акторка, в тому числі в «Поемі про море». Перший повнометражний фільм — дипломна робота «Спека» (1963) за повістю Чингіза Айтматова. Популярність приніс її другий фільм — «Крила» (1966), що розповідає про долю повоєнної льотчиці Наталії Петрухіної. Потім знімає свій перший кольоровий фільм: новорічну музичну казку «О тринадцятій годині ночі» (1969), — із такими відомими акторами, як Володимир Басов, Георгій Віцин, Зіновій Гердт, Спартак Мішулін, Анатолій Папанов та ін.
Наступна картина «Ти і я» (1972) була знята за сценарієм Лариси Шепітько і присвячена поколінню тридцятилітніх. Фільм «Сходження» за повістю Василя Бикова  перебував на межі заборони. «Сходження» —екзистенційна драма про віру і зраду.
Режисерка готує сценарій фільму «Матера» за повістю Валентина Распутіна , але в  1979  біля Твері, під час автоаварії обірвалося життя Лариси Шепітько і членів знімальної групи.  

Джерело

 

Как добраться к точке: 
Львів, вул. П. Ковжуна, 8
Отчёты
Аватар пользователя Vikont
1 Фото
Vikont
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу