Пам’ятник ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС в м. Бориспіль

Аватар пользователя dombrovskii_a
  • Теги:
    • Памятник участникам ликвидации аварии на Чернобыльской АЭС,
    • Памятники

Оценка: +5 / 1 участник / 1 рекомендация / (+0) (-0) качество

  • УкраинаКиевская областьБориспіль
Описание

Пам’ятник ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС в м. Бориспіль

26 квітня 2012 року у м. Борисполі з нагоди Дня Чорнобильської трагедії на Книшовому меморіальному парковому комплексі відбулося довгоочікуване відкриття пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції, чия мужність врятувала світ. Перед відкриттям пам’ятника у Свято-Миколаївському храмі Української православної церкви Київського патріархату міста Борисполя настоятель храму отець Микола провів поминальний молебень за загиблими та померлими внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Після богослужіння міський голова А.Федорчук, його заступники, депутати міської ради, представники Бориспільської міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Міської громадської первинної організації «Діти Чорнобиля», працівники виконавчого комітету міської ради, представники освітньої та культурної галузей міста, школярі та мешканці міста вирушили до Книшового меморіального паркового комплексу, де відбувся мітинг-реквієм та офіційна церемонія відкриття пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.

Міський голова А.Федорчук під час своєї промови зазначив, що та страшна аварія, яка сталася 26 років назад прямо чи опосередковано торкнулася кожної української родини, а наслідком тих страшних подій є не тільки життя та здоров’я ліквідаторів, а і особиста трагедія тих, хто був евакуйований з 30-ти кілометрової зони. Міський голова наголосив, що на гранітних плитах пам’ятнику викарбувані назви усіх населених пунктів, звідки були виселені люди внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Відкривали пам’ятник ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції міський голова А.Федорчук та депутат Київської обласної ради, перший заступник міського голови М.Корнійчук. Настоятель Свято-Миколаївського храму отець Микола освятив пам’ятник, після чого усі присутні змогли покласти квіти до пам’ятника та вшанувати пам’ять хвилиною мовчання тих людей, життя, яких обірвала трагічна аварія на Чорнобильській АЕС.
У рамках мітингу міський голова А.Федорчук спільно з секретарем Бориспільської міської ради Б.Дармостуком вручили медалі «За мужність», Почесні грамоти виконавчого комітету міської ради, Подяки виконавчого комітету міської ради та грошову винагороду членам Бориспільської міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» та Міської громадської первинної організації «Діти чорнобиля». Виступали з промовами також Бориспільської міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» А.Ліхой та учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС О.Фещенко, який поділився гіркими спогадами про події 26 квітня 1986 року. Завершився мітинг символічною композицією - Гімном Поліського Краю (слова А.Демиденка, музика Н.Драпей) у виконанні Українського державного ансамблю «Калина».
Організували захід відділ внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю виконавчого комітету міської ради. Ведучою заходу була начальник відділу внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю виконавчого комітету міської ради Т.Петруша.
Отчёты
Аватар пользователя olanko
1 Фото
olanko
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу