Мініскульптура "Дніпровський трамвай"

Аватар пользователя nevermirs
  • Теги:
    • Минискульптура,
    • Памятники

Оценка: +8 / 2 участники / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаДнепропетровская областьДНІПРО (Катеринослав, Новоросійськ, Дніпропетровськ)
Описание

Мініскульптура "Дніпровський трамвай"

29 грудня 2020 року пройшла урочиста церемонія відкриття мініскульптури «Дніпровський трамвай».
На церемонії були присутні представники туристичної індустрії, засобів масової інформації, екскурсоводи та мешканці міста.
Мініскульптуру відкрили директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Ігор Маковцев та автор проєкту «Відчуй Дніпро» Карен Агаджанян.

Зараз від залізничного вокзалу до центрального універмагу їздять зелені прогулянкові перші трамвайчики. Вони стилізовані під трамваї, які їздили в Катеринославі ще в 19-му столітті. До речі, до нашого міста цей вид транспорту з'явився тільки в Києві та Нижньому Новгороді. На той момент більше ніде в Російській імперії трамваїв не було.

У Катеринославі трамваї з'явилися в 1897 році. Їх будівництво та експлуатацію здійснювала бельгійська фірма «Електричний трамвай Катеринослава». Більш того, наше локомотивне депо стало найбільшим на півдні Імперії. Місто стало зростати за рахунок утворення біля заводів робітничих селищ (Фабрика, Чечеловка, Брянська слобода, Амур, Бараф, Сахалін, Султановка).

В той час населення Катеринослава різко зросло — в основному, за рахунок мігрантів – з 22 816 осіб в 1865 році до 121 216 в 1897 році.

Мініскульптуру можна побачити на Катеринославському бульварі. Місце розташування скульптури було обрано не випадково: саме у цьому районі минулого сторіччя розташовувався розворотний трикутник одного з трамвайних маршрутів.

джерело


Как добраться к точке: 
Находится на одной из лавочек.
Отчёты
Аватар пользователя dombrovskii_a
4 Фото
dombrovskii_a
Аватар пользователя vv
3 Фото
vv
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу