Меморіал жертвам комунізму, м. Прага

Хорт's picture
  • Теги:
    • Monuments,
    • Скульптура (Изваяние)

Mark: +5 / 1 participant / 1 recommendation / (+0) (-0) qualities

  • Czech RepublicCentral Bohemian RegionPrague
Description

Pomnik obětem komunismu Меморіал жертвам комунізму — меморіал у Празі, в пам'ять про жертв комуністичного режиму 1948 – 1989 років в Чехії і Словаччині.

Меморіал розташований на сходах, що спускаються зі східного схилу гори Петршин. Композиція складається з семи чоловічих скульптур, що спускаються сходами. Нижня статуя ціла, інші поступово «руйнуються», це символізує не тільки фізичні та психічні страждання жертв комуністичного режиму, але також їх мужність та стійкість.

Пам'ятник жертвам комунізму присвячений не тільки кинутим до в'язниць або страченим, але також тим, чиє життя було зруйновано тоталітарним деспотизмом.

На бронзовій смузі, яка проходить через весь меморіал, зазначено кількість загиблих та постраждалих людей: 205486 — засуджено, 248 — страчено, 4500 — загинули в тюрмах, 327 — вбито на кордоні, 170938 — змушені виїхати.

Відкрили меморіал 22 травня 2002 року представники Конфедерації політичних в'язнів та Празької мерії. Автор меморіалу — скульптор Олбрам Зоубек (Olbram Zoubek)

How to get to the point: 
Praha 5, Újezd
Reports
olanko's picture
1 photos
olanko
0
Your rating: None

Back to top