Меморіальна дошка Перчину М.В. у м.Кривий Ріг

Portret użytkownika dombrovskii_a
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Pomniki

Ocena: +10 / 2 uczestnicy / 1 zalecenie / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaDniepropietrowski obwódКривий Ріг
Opis

Меморіальна дошка Перчину М.В. у м.Кривий Ріг

В  Центрально-Міському районі було відкрито меморіальну дошку одному із видатних діячів Кривого Рогу Миколі Перчину.
Кривий Ріг не забуває людей, які зробили чималий внесок в його розбудову. Щороку відкриваються нові пам’ятні знаки та меморіальні дошки видатним діячам різних епох, не став винятком і рік 2012-й. 1-го вересня виповнилося 100 років з дня народження Миколи Перчина, котрий у 50-60-ті роки минулого століття чимало зробив для міста на посаді голови Криворізької міської ради. До цієї дати криворіжці вшанували його пам'ять відкриттям меморіальної дошки на будинку, де колись жив Микола Перчин.
Площа Визволення, 3 – за такою адресою можна було розшукати більше півстоліття тому тодішнього керівника міста Миколу Васильовича  Перчина. Згадати добрим словом цю видатну людину прийшло чимало криворіжців, і, щоб не забували про нього і наступні покоління, було прийняте рішення встановити знакову пам’ятку на ії честь на одній із центральних вулиць міста.
Присутні на заході школярі та студенти вперше відкрили для себе це ім’я, адже прізвища багатьох видатних криворіжців не увійшли до сучасних підручників. Але таки варто знати тих, хто створив гарні вулиці та архітектурні ансамблі Центрально-Міського району, які намагається сьогодні зберегти та реконструювати міське та районне керівництво.
Згадували добрим словом цю видатну людину представники міської та районної влади, які й доклали чимало зусиль, аби ця подія відбулася. Зі спогадами про батька виступала донька Перчина – Лариса Волинець, яка не могла стримати сліз вдячності.
В роки Великої Вітчизняної Микола Васильович воював на фронті, очолював бригаду саперних військ, після війни працював головним інженером тресту «Дзержинськруда». І на посту керівника міста продовжував залишатися щирою й відкритою людиною, талановитим керівником, навіть вихователем тодішнього молодого покоління.
Честь відкрити меморіальну дошку було надано секретарю Криворізької міської ради Сергію Маляренко та викладачу КНУ Ігорю Афанасьєву. Варто відзначити, що автори проекту – фахівці Криворізького творчого об’єднання «АНІМА» - зуміли передати в скульптурному елементі не лише реальний образ Миколи Перчина, а й непересічний характер його особистості.
Чимало квітів прикрасило фасад будинку. Таким був вираз вдячності від криворіжців людині, яка чимало зробила для свого міста – не заради обов’язку, а за покликом душі. І протягом подальших десятиліть, ця меморіальна дошка нагадуватиме й новим поколінням про керівника Миколу Перчина, адже роки його діяльності теж стали частиною історії нашого міста. Тож цілком справедливо, щоб всі знали прізвище діяча, який, не шкодуючи зусиль, писав ці сторінки фоліанту Кривого Рогу багато років тому.

джерело тексту: www.kdtro.com.ua

 

Raporty
Portret użytkownika Alimvovan
1 Zdjęcia
Alimvovan
Portret użytkownika futut
1 Zdjęcia
futut
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry