Новоапостольська церква в Тернополі

Portret użytkownika vv
  • Теги:
    • Церковь,
    • Kultowe zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaTarnopolski obwódТернопіль
Opis

Новоапостольська протестанська церква в Тернополі знаходиться на вул. Збаразька, 8А.
Протестантизм — один із найпоширеніших напрямів у християнстві, що відокремився від католицтва в період Реформації у 16 столітті та у результаті подальшого внутрішнього поділу (адвентисти, баптисти, методисти, євангелісти, п'ятидесятники та ін.). Церкви і спільноти протестантів є в усьому світі і продовжують розповсюджуватися.
Термін «протестантизм» з'явився у 1529, коли Шпейрський рейхстаг скасував своє попереднє рішення від1526, яким призупинялася дія Вормського едикту проти Мартіна Лютера. У відповідь декілька німецьких земель та ряд імперських міст виголосили протест.
Протестантизм виступає за спрощення та здешевлення культу, відкидає молитву за померлих, поклоніння Богородиці і святим, почитання мощів, ікон та інших реліквій. На перший план богослужіння висувається проповідь. Богослужіння ведеться на народних мовах, складається з проповіді, співання молитовних гімнів і читання Біблії. Протестантизм відкидає розподіл віруючих на духовенство і мирян — тобто кожен віруючий може звернутися до Бога без посередників. Основною ідеєю протестантизму, є заперечення того, що спасіння можна досягти добрими вчинками чи будь-якими людськими зусиллями.  Натомість, спасіння досягається винятково вірою у викупну жертву Ісуса Христа.

Джерело

 

Как добраться к точке: 
Тернопіль, вул. Збаразька, 8А
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry