Пам'ятна дошка Жукову Г.К., м. Харків

Portret użytkownika butilkavodi
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Памятник воинам 1939-1945,
    • Памятник воинам-освободителям,
    • Pomniki

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaCharkowski obwódХАРКІВ
Opis

На фасаді будівлі середньої школи № 127 м. Харкова (вул. Семінарська, 63-А), що носить ім'я маршала Радянського Союзу Жукова Г.К., встановлена пам'ятна дошка полководцю.

З біографією полководця можна ознайомитись на сторінці, присвяченій муару із зображенням маршала на одному з будинків на проспекті Жукова в м. Харкові, що його виклавли шукачі Tan-Tol.

Школа заснована у 1936 році. Під час війни її споруда використовувалася під шпиталь. Після війни до 1989 року працювала як спеціалізована англійська школа. З 1989 року – загальноосвітня школа.
До 110-х роковин з дня народження 4-разового Героя Радянського Союзу, маршала Г.К. Жукова 21 березня 2006 р. на будівлі Харківської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 127 імені Г.К. Жукова була встановлена меморіальна дошка на згадку про великого полководця. У 2004 році за рішенням сесії Жовтневої районної ради і сесії міської ради школі № 127 було привласнено ім'я героя Великої Вітчизняної війни маршала Г.К. Жукова за ініціативою віце-президента Міжнародного громадського фонду імені Жукова В.А. Петросова. На святі, присвяченому відкриттю меморіальної дошки, зібралися учені і колектив школи № 127, представники учбових закладів, підприємств району, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники громадських організацій, депутати районної, міської рад. В Україні школа № 127 єдина, яка носить почесне їм'я Г.К. Жукова.
Джерело. 

0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry