Пам`ятний знак будівництву лікарні швидкої допомоги в м. Харків

Portret użytkownika butilkavodi
  • Теги:
    • Памятный знак,
    • Pomniki

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaCharkowski obwódХАРКІВ
Opis

На території Харківської міської клінічної лікарні швидкої і невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова (пров. Балакірєва, 3-А), в сквері перед головним корпусом (недалеко від Пантелеймонівського храму) встановлено пам'ятний знак про будівництво цієї лікарні.


Це центральна алея, що веде від головного входу (від кінцевої зупинки автобусів) до головного корпусу лікарні.

Лікарня швидкої допомоги заснована в травні 1977 року та є об'єднанням багатопрофільного стаціонару на 1000 ліжок і станції швидкої медичної допомоги з 10 підстанціями ШМД.
В лікарні працюють 2538 працівників, з яких 586 лікарів, 1155 середніх та 549 молодших медичних працівників, 248 інших спеціалістів. До складу стаціонару входять 3 вiддiлення інтенсивної терапії для хворих різних профілів, відділення політравми, 5 хірургічних, 2 травматологічних, 2 дорослих та 1 дитяче нейрохірургічні, урологічне, гінекологічне, опікове, стоматологічне, неврологічне, терапевтичні, нефрологічне, кардіологічне відділення.
На базі клінічних відділень лікарні функціонують міські центри: малоінвазивної хірургії, дитячої нейрохірургії, щелепно-лицевої та реконструктивної хірургії, лікування гострої кишкової непрохідності та перитонітів, діагностики та лікування інфекційного ендокардиту.
Такі відділення, як опікове, щелепно-лицеве, дитяче нейрохірургічне, політравми надають спеціалізовану медичну допомогу жителям міста та Харківської області.
Для проведення діагностичного процесу в лікарні є: лабораторне відділення, до складу якого входять клінічний, біохімічний та бактеріологічний відділи; рентгенодіагностичне відділення; магніто-резонансний томограф; відділення функціональної діагностики.
Реабілітаційно-відновне лікування на сучасному рівні проводить фізіотерапевтичне відділення.
Щорічно до стаціонару звертається понад 59 тис. хворих та потерпілих, з яких понад 40 тис. пацієнтів отримують стаціонарне лікування; бригадами ШМД здійснюється більш як 300 тис. виїздів на рік.
В лікарні розташовані 13 кафедр Харківського державного медичного університету та Харківської медичної академії післядипломної освіти.
Джерело. 

0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry