Пам'ятник білорусам, які загинули за волю України

Portret użytkownika Хорт
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Памятник воинам-освободителям,
    • Памятный знак,
    • Pomniki

Ocena: +16 / 4 uczestnicy / 1 zalecenie / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaKijów obwódКиїв
Opis

28 березня 2016 року в Києві на вулиці Білоруській на стіні коледжу Київського університету технологій і дизайну, встановлено пам'ятник воїнам з Білорусі та України, які віддали своє життя за волю та незалежність України.

Меморіал присвячений: 

 Михайлу Жизнєвському (Міхась Жызнеýскі, "Локі") народився 26.01.1988 в Гомелі, активіст УНА-УНСО,  загинув 22 січня 2014 року під час подій на Майдані, від кулі снайпера на вулиці Грушевського в Києві.

Алесю Черкашину (Алесь Черкашын, "Тарас") народився 28.09.1982 в Бресті, боєць тактичної групи "Білорусь" Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор", загинув 18 серпня 2015 року від отриманих поранень в бою поблизу села Біла Кам'янка, Тельманівський район в Донецькій області. Писав власні вірші і пісні. В лютому 2015 року на руїнах села Піски (поблизу Донецького аеропорту) на честь загиблих товаришів встановив білоруський біло-червоно-білий прапор.

Віталію Тіліженко ("Кекс") народився 25.12.1978 в Запоріжжі, закінчив Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій. Боєць тактичної групи "Білорусь" Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор", загинув в бою 10 серпня 2015 року під Старогнатівкою в Донецькій області при відбитті танкової атаки30 жовтня 2015 р. нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).


Автор пам’ятника - Гліб Гржабовський, його син Олексій Дурмасенко теж загинув у Донецькому аеропорту під час бою з російськими терористами. Гроші на пам'ятник збирали друзі і близькі загиблих, Київський союз ветеранів АТО допоміг отримати необхідні дозволи на установку.

Герої не вмирають! Героі не паміраюць!


Как добраться к точке: 
м.Київ, вул. Білоруська,22. Станція метро "Лук'янівська"
Raporty
Portret użytkownika ганс
1 Zdjęcia
ганс
Portret użytkownika butilkavodi
1 Zdjęcia
butilkavodi
Portret użytkownika Aleksis
1 Zdjęcia
Aleksis
Portret użytkownika vv
1 Zdjęcia
vv
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry