Ільяс-Кая - Гора Іллі

Portret użytkownika VoloksboR
  • Теги:
    • Гора,
    • Przyrodnicze obiekty,
    • Панорамный вид на местность,
    • Wykop,
    • Archeologia

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaKrymu Autonomiczna RepublikaФорос
Opis

Гора Ільяс-Кая (681 м) є одним з найгарніших місць гірського пасма Південного берегу Криму, яка своїми обривами прикрила від північних вітрів найпівденнішу точку України – Мис Сарич. Назва гори перекладається з тюркської як Гора Іллі – на честь пророка Іллі іменем якого був названий храм, який тут знаходився в Х-ХVст.  Місце де колись стояв храм св.Іллі (невиразні залишки підмурку) можна оглянути під час підйому на вершину.

Вид на Ільяс-Кая з півдня під час підйому по стежці від зупинки "Мис Сарич":

Вид на Ільяс-Кая з Крила Дракону (хребет Донгуз-Орун):

Вид на Ільяс-Кая з Куш-Кая:

Вид на Ільяс-Кая з Масиву Челебі:

Вид на Ільяс-Кая від "зубів" Тишлар:

Піднявшись на гору неможливо не відчути благоговіння перед цим священним місцем. Куди не глянь – з усіх боків вражаючі краєвиди: на півночі проглядається Байдарська Долина і Чорноріченське водосховище, на півдні – Мис Сарич, на заході – Ласпінська бухта, Батілиман над якими височиться Куш-кая з захоплюючими дух обривами, а на сході – квітка хороводу скель Храму Сонця Тишлар і пасмо зубців Ай-Петринської яйли, що простягається в блакитну далечінь над безмежною синню моря.

Вид на Крило Дракона:

Вид На Байдарську Долину й Тишлар:

Вид на Челебі й Ай-Петринську яйлу:

Вид на Куш-Кая, Ласпі, Батілиман:

Усі гори цікаві, з багатьох відкриваються гарні краєвиди, але такого чудового огляду, як на вершині Ільяс-Кая, мало коли зустрінеш! Хвилини проведені тут, споглядаючи на світ із висоти хмар, стають незабутніми!

Джерело 1

Джерело 2

Джерело 3

Как добраться к точке: 
Автобусом до зуп.Ласпі, або до зуп.Сарич на Південнобережному шосе, далі – пішки. На вершину Ільяс-Кая з північного сходу веде цілком зручна, але доволі стрімка стежина.
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry