Тисовий грот

Portret użytkownika VoloksboR
  • Теги:
    • Грот,
    • Гора,
    • Вековые деревья,
    • Przyrodnicze obiekty

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaKrymu Autonomiczna RepublikaВерхня Кутузовка
Opis

Цей так званий «висячий» грот (вхід знаходиться в обриві на певній висоті від основи скельного масиву, аби потрапити до нього доводиться пролізти по скелі) розташований  на східнім краю Нижнього плато Чатир-Дагу. Грот достатньо просторий і в негоду тут можуть укритися кілька десятків людей.

Вхід до гроту закривають кілька тисів – такий собі невеличкий тисовий гай. Завдяки цим деревам грот і отримав свою назву, а ще вони добре маскують вхід. Ось чому грот не видно навіть з такої гарної оглядової точки як вершина Цукрової Головки.

Вид на Нижнє плато з г. ЦукроваГоловка:

Тільки при великому збільшуванні (якщо дозволяє апаратура) можна розгледіти верхню частину входу.

До речі, це дуже корисно – прикинути місце розташування гроту – орієнтиром слугує руда пляма лишайників на обриві Нижнього плато Чатир-Дагу. Грот ховається за деревами нижче й трішки лівіше цієї лишайникової плями.

Найдоступніший спосіб потрапити до гроту  – пройти метрів п’ятдесят по скельній полиці з півдня. Піднятися на цю полицю не складно – місце підйому добре видно якщо наблизитись впритул до стіни масиву, але підкреслюю: необхідно знати напевно, що зверху знаходиться грот.

Пройшовши під тисами ви потрапляєте в простору похмуру залу

де вас зустрічає хазяїн гроту.

На лівій стіні гроту присутні масивні натічні форми. Це свідчить про те, що грот колись являв собою частину печери східна стіна якої з часом зруйнувалася й утворився високий банеподібний грот.

Незважаючи на відносну важкодоступність схоже,  що це місце популярне серед адептів усіляких культів (на стінах можна побачити якісь незрозумілі малюнки, знаки і навіть лик Христа, прикріплені підсвічники), які нажаль не завжди прибирають за собою сміття.

Детальний опис маршруту тут .

0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry