Покровська церква в Энергодарі

Portret użytkownika vv
  • Теги:
    • Церковь,
    • Kultowe zabudowania

Ocena: +2 / 1 participant / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaZaporoski obwódЕнергодар
Opis

Церква Покрови Пресвятої Богородиці разташована в Енергодарі по вул. Молодіжній, біля залізничного вокзалу. Храм належить до Київського патріархату Української православної церкви.
Це один із багатьох сотень храмів, названих у честь покрови Богородиці.
Покро́ва Пресвято́ї Богоро́диці — християнське і народне свято, відзначається церквами східного обряду (православними та греко-католиками) 14 жовтня.
З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Традиційно вважається, що на Покрову у 1942 році було утворено Українську повстанську армію, тому 14 жовтня святкується як день УПА, проте деякі історики схильні вважати, що дата утворення є суперечливою. З 2014 року указом Президента України Петра Порошенка на свято Покрови призначено День захисника України.

За однією із легенд, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ'я — Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця, за оповіданнями, з'явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою (омофором). Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Як вказують деякі джерела, вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами.

Джерело

Как добраться к точке: 
Енергодар, вул. Молодіжна
Raporty
Portret użytkownika ганс
1 Zdjęcia
ганс
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry