Пам'ятна дошка Протистоянню на Римарській, м. Харків

Portret użytkownika butilkavodi
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Памятник воинам-землякам,
    • Памятник воинам-освободителям,
    • Pomniki,
    • Героям "Небесной сотни"

Ocena: +5 / 1 participant / 1 zalecenie / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaCharkowski obwódХАРКІВ
Opis

На фасаді будинку № 18 на вул. Римарська в 2014 р. було встановлено гранітну пам'ятну дошку на честь нещодавніх подій, що відбулися біля цього будинку.

Але через недовгий час дошку було пошкоджено і так вона провисіла до 2016 року, коли її було замінено на нову - з нержавіючщї сталі (більш міцну).

Протистояння на Римарській — сутичка між проукраїнськими активістами і проросійськими сепаратистами під час проросійських виступів у Харкові. Проросійські сили у ніч з 14 на 15 березня 2014 року спробували взяти штурмом із застосуванням вогнепальної зброї будівлю організації «Просвіта» у Харкові.
14 березня близько 22.00 на вул. Римарській в м. Харкові відбувся конфлікт між проросійськими сепаратистські налаштованими особами та членами організації «Правий сектор», які знаходилися в приміщенні будинку № 18, штабі «Правого Сектору» на Сході України.
При спробі членів організації «Оплот» взяти штурмом приміщення штабу «Правого сектора» та офісу організації «Просвіта», з вікон другого поверху в їхній бік полетіли пляшки з горючою сумішшю («Коктейль Молотова») та світло-шумові гранати після цього почалася стрілянина з вогнепальної зброї як з боку нападників так і з боку осіб що оборонялися. Обидві сторони конфлікту мали значні запаси вогнепальної зброї і активно її застосовували, в результаті зав'язався запеклий бій. Членам «Правого сектору» вдалося захистити будівлю, а сепаратисти були змушені відступити після приїзду на місце події Міського голови Харкова Геннадія Кернеса та керівництва міської міліції разом з силами міліцейського спецназу.
Внаслідок зіткнення від отриманих вогнепальних поранень загинули дві людини, імовірно члени організації «Оплот», за даними Харківської лікарні швидкої допомоги, один чоловік помер внаслідок поранення в живіт і груди дробом (за іншими даними картеччю), інший — від кульових поранень у груди. Також поранено чотири людини, з яких 1 член організації «Правий сектор» і 1 працівник міліції, постраждалі були госпіталізовані в медичні установи.
Російський бойовик Арсен Павлов, відомий під прізвиськом «Моторола», зізнався, що це був перший бій його підрозділу.
Джерело.

Raporty
Portret użytkownika VoloksboR
1 Zdjęcia
VoloksboR
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry