Пам'ятна дошка Гунько В.Т., с. Шевченкове

Portret użytkownika butilkavodi
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Pomniki

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaCharkowski obwódШевченкове (Шевченківський р-н)
Opis

На одному з корпусів Шувченківської ЦРЛ (тут знаходяться відділення швидкої медичної допомоги, хірургічне та гінекологичне) висить пам'ятна дошка Гунько В.Т.

 
Гунько Віталій Тимофійович народився у 1937 році у Сахновщинському районі Харківської області. Випускник Харківського медичного інституту. З 1974 по 1986 рік працював на посаді головного лікаря Шевченківської центральної районної лікарні.
За роки його керівництва введено в дію триповерховий корпус, де розмістилася швидка допомога, хірургічне, пологове та гінекологічне відділення, нові корпуси дитячого та інфекційного відділень, двоповерхову споруду санепідемстанції, яка на той час входила до складу лікарні, тощо.  Суттєво поповнилася матеріально-технічна база районної лікарні та її поліклініки. Збудовано 16-ти квартирний житловий будинок для медиків.
Гунько В.Т. приймав активну участь у громадсько-політичному житті району. Він створив музей історії медицини, став ініціатором відродження садиби Л.І.Кропивницького, добився увіковічення в назвах вулиць селища Шевченкового імен Л.І. Бубліченка та М.Л. Кропивницького, активно пропагував ідею здорового образу життя. Був членом Спілки письменників України, випустив збірку віршів.
Останні роки життя Віталій Тимофійович працював лікарем-терапевтом. У 1994 році він помер, похований у селищі Шевченкове. На фасаді приміщення хірургічного відділення райлікарні на честь В.Т. Гунька у 2007 році відкрито пам’ятну дошку.
Джерело.

0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry