м. Прага. Будинок «У зеленої жаби»

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Dom,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: +4 / 1 participant / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • CzechyKraj środkowoczeskiPraga
Opis

Біля будинку «У Зеленої жаби» атмосфера завжди була веселою, це місце вважалося дуже популярним в Празі. Триповерховий будинок, розташований недалеко від Малого ринку і Староместенської ратуші, має багату історію, в якій центральну роль грає готель.


Спочатку тут знаходився будинок в романському стилі, останки якого можна побачити в глибоких підвалах. Проте перша письмова згадка відноситься до 1403 року. У 1424 році за 60 празьких грошів купив будинок Ян з Тину, якого по назві його нового житла (У Жаби) незабаром стали називати Яном від Жаби. Його дружина Катерина до 1455 року продавала тут вино. Тоді будинок називали «У Золотої жаби», тоді як сусідній будинок називали «У Чорної жаби». Згідно з документами, що збереглися, будинку в 1460 році належали ще виноградники і винні сховища в Коширже.

Впродовж 15-го століття, особливо в другій половині, будинок був перебудований в стилі пізньої готики, був розширений із західного боку і приєднаний до сусідньої будівлі (№ 14). З цього етапу будівництва збереглися багато архітектурних елементів, хрестові і ребристі зведення, портали, аркади, фронтонна стіна і залишки прямокутних вікон з боку вулиці.


Подальші коригування будинку були проведені в стилі ренесансу, коли був прибудований верхній поверх. За часів бароко його власники орієнтовані були перш за все на зміну  інтер'єру. У 19-му столітті в стилі класицизму був оформлений фасад.


У 2001 році був завершений капітальний ремонт будинку. Сьогодні ви вже не знайдете в нім корчми і кімнат для оренди, замість цього – ексклюзивний ресторан і розкішні номери. Для душі – музей дитячого малюнка, в приміщенні якого проводять низку культурних заходів.

Джерело

Как добраться к точке: 
8 U Radnice
Raporty
Portret użytkownika vv
1 Zdjęcia
vv
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry