м. Прага. Костел пресвятого Сальватора

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Костел,
    • Kultowe zabudowania

Ocena: +9 / 2 uczestnicy / 1 zalecenie / (+0) (-0) jakość

  • CzechyKraj środkowoczeskiPraga
Opis

Kostel Nejsvětějšího Salvátora

 Костел святого Сальватора на Крижовніцькій площі – один з найулюбленіших городянами, які називають його покровителя святим Рятівником (одне з імен Ісуса Христа в католицькій церкві). Його історія почалася із старого домініканського монастиря святого Климента, що знаходився на цьому місці в XIV столітті, до речі, звідси і нинішня назва комплексу – Клементінум.


Будівництво почалося із зведення основної будівлі, а саме пресвітерія (простору між нефом і вівтарем), порталу і трансепту. Також були побудовані дві башти над східною частиною храму. Костел святого Сальватора, як і його башти, є прекрасним прикладом раннього бароко, тому його архітектурний вигляд особливо цінний і як культурна спадщина, і як сторінка в створенні неповторного обличчя Праги.

Над дахом східної частини собору архітектор Франтішек Максиміліан Канк реконструював дві башти в раннєбарочному стилі. Висота башт після реконструкції стала 43 метри. Це архітектурну споруду завершило створення ансамблю, що є одним з найкрасивіших у всій старій Празі.

Джерело 

Как добраться к точке: 
Křižovnické náměstí
Raporty
Portret użytkownika vv
1 Zdjęcia
vv
Portret użytkownika Хорт
1 Zdjęcia
Хорт
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry