м. Прага. Костел св. Гавела.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Костел,
    • Kultowe zabudowania

Ocena: +10 / 2 uczestnicy / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • CzechyKraj środkowoczeskiPraga
Opis

Ірландський чернець-місіонер Гавел (550 - 640), був славний своїм чуйним відношенням до людей, прагненням допомогти і утішити. Ревно проповідував християнську віру і нібито умів виганяти бісів. У його честь названий костел, що знаходиться з незапам'ятних часів в Старому Місті.

Перші згадки про костел святого Гавела доводяться на тридцяті роки XIII століття. Важливий він для всієї празької історії вже тим, що саме довкола костелу в ці роки формується так зване Місто Гавелське, що з'єдналося згодом із Старим. Сьогодні про Гавелське Місто нагадують Вугільний і Фруктовий ринки, костел святого Гавела, Гавелська і Ржітірська вулиці і костел Святого Мартіна в стіні.

У 1353 році Карл IV подарував костелу мощі Святого Гавела. Після такого придбання значущість костелу в очах християн виросла незвичайно.  У першій половині XVIII століття костел був перебудований. При правлінні імператора Австрії Фердинанда I костел було передано ченцям-кармелітам.

 

У XIX столітті після революційних подій 1848 року в приміщенні костелу засідало Суспільство по зростанню промисловості. Тут же була і Національна Рада, що боролася  за конституційні права. Тут же було відкрито перше в Чехії реальне училище. У 1930 році архітектор Ярослав Росслер повернув будівлі її історичну красу.

 Джерело

Как добраться к точке: 
Havelská 539/24
Raporty
Portret użytkownika vv
1 Zdjęcia
vv
Portret użytkownika Хорт
4 Zdjęcia
Хорт
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry