м. Прага. Фонтан Кола

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Фонтан,
    • Technogenne obiekty

Ocena: +5 / 1 participant / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • CzechyKraj środkowoczeskiPraga
Opis

Фонтан Кола (Kohlova kašna) - один з найстаріших празьких фонтанів. Звели його в 1686 році в стилі бароко. Фонтан має ще дві назви: фонтан Левів і фонтан Леопольда. Левиним його прозвали через скульптури левів, а Леопольдов, тому що був зроблений під час правління Леопольда I. Знаходиться фонтан у II дворі Празького Граду. Автором твору з пісковику є скульптор Ієронім Кол, каменяром - Франческо Бартоломео делла Торре.

На трьох кам'яних сходах знаходиться резервуар, прикрашений фестонами, головами левів, скульптурними прикрасами у вигляді голови людини і картушем з імператорської монограмою "L" (Леопольд I). Верхні резервуари так само багато прикрашені. Середній підтримують фігури древніх богів: Меркурія, Вулкана, Нептуна і Геркулеса. Верхній - два тритона. На самому верху - три леви тримають кулю. Раніше на кулі знаходився двоголовий імператорський орел, але в 1918 році його прибрали.

Джерелом води для фонтану є древній замковий водовід, який отримує воду з річки Брусниці і ставка замку Зірка. В середні віки в разі пожежі в замку використовували воду з фонтану. У 1982 році фонтан був реконструйований.

Джерело

Как добраться к точке: 
Hrad II. nádvoří
Raporty
Portret użytkownika Хорт
1 Zdjęcia
Хорт
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry