м. Відень. Чумна колона.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Pomniki,
    • Скульптура (Изваяние)

Ocena: +5 / 1 participant / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • AustriaWiedeńWiedeń
Opis

Pestsäule

Віденська чумна колона знаходиться в історичному центрі міста і її неможливо оминути, прогулюючись тут. Зведена в 1693 році, в ознаменування перемоги над чумою, колона не оригінальна в своїй ідеї, так як подібні стовпи побудовані у всій Європі. Однак ця не позбавлена ​​своєрідності, властивого столиці Австрії.

Монумент зведений в стилі класичного бароко. Він присвячений Святій Трійці, а не Діві Марії, як це часто буває. Безліч мармурових фігур Святих і ангелів практично повністю затуляють сам стовп і оточують його хмарою статуй.

Стовп розташований на тристоронньому мармуровому постаменті і оточений мармурової ж балюстрадою. У постамент вмонтовані бронзові барельєфи і таблички, Так само використано велику кількість позолоти. Колону почали будувати після найсильнішої епідемії, що викосила третину населення міста. Так як зведення монумента тривало багато років, в проект вносилися безліч змін, а сама колона в результаті отримала абсолютно нове і незвичайне трактування. На постаменті, уклінний перед силами небесними, молиться сам імператор Леопольд I.

Джерело 

Как добраться к точке: 
Graben
Raporty
Portret użytkownika vv
2 Zdjęcia
vv
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry