м. Відень. Бургтеатр.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Театр,
    • Infrastruktura,
    • Pałac,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: +5 / 1 participant / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • AustriaWiedeńWiedeń
Opis

Бурґтеатр (нім. Burgtheater) у Відні є австрійським бундестеатром. Він вважається однією із найвизначніших сцен Європи, є другим найстарішим після Комеді-Франсез а також найбільшим німецькомовним драматичним театром. З 1748 року і до відкриття нової будівлі на Рінґу у жовтні 1888, вистави відбувалися у "старому" Бурґтеатрі на Міхаелерплатц. Нова будівля повністю згоріла внаслідок бомбардування 1945 р. Повторно відкритий 14 жовтня 1955 року.

Бурґтеатр на Рінґу був спроектований у необароковому стилі Ґотфрідом Земпером (план) та Карлом Фрайхером фон Хазенауером (фасад), котрі вже разом планували Кайзерфорум у Відні. Будівельні роботи розпочалися 16-го грудня 1874 р. і розтяглися на 14 років. Протягом цього часу дует архітекторів встиг між собою пересваритися. І вже 1876 р. через проблеми зі здоров'ям Земпер від'їхав назад до Риму і дав Хазенауеру, котрий у суперечці архітекторів виступав, перш за все, за велично оформлену споруду, реалізовувати свої ідеї самостійно.

До того ж, відомий віденський художник Ґустав Клімт разом зі своїм братом Ернстом Клімтом та Франсом Мачем створив у 1886-1888 рр. розписи стель над сходами з обидвох сторін нового театру.

Вже через два дні після прощальної вистави 12-го жовтня 1888 на Міхаелерплатц відкрилася нова будівля п'єсами Ґрільпарцера «Естер» та Шіллера «Табір Валленштайна». Спочатку Бурґтеатр сприйнявся віденцями дуже добре через його величний вигляд та ряд технічних інновацій, таких як, наприклад, електроосвітлення. Проте досить скоро почала звучати критика з приводу поганої акустики. Врешті-решт у 1897 р. була проведена реконструкція глядацького залу з метою мінімізації цієї проблеми. Новий театр — важливе місце зустрічей у суспільному житті і скоро став вважатися однією зі «святинь» віденців.

Джерело 

Как добраться к точке: 
Universitätsring 2
Raporty
Portret użytkownika vv
1 Zdjęcia
vv
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry