м. Відень. Пам’ятник Йоганну Штраусу.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Pomniki,
    • Wybitne osobistości,
    • Скульптура (Изваяние)

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • AustriaWiedeńWiedeń
Opis

Пам'ятник Йоганну Штраусу у Відні знаходиться в міському парку (Штадтпарк). Відомий композитор - син свого не менш великого батька - народився і помер в австрійській столиці, залишивши наступним поколінням свою музичну спадщину. Серед найвідоміших його творів - оперети і вальси, за що композитора називають "королем вальсу".

Пам'ятник Штраусу було встановлено в 1921-му році. Автор - скульптор Едмунд Хельмер. Пам'ятник являє собою мармуровий п'єдестал, на якому вивищується постать композитора, покрита позолотою. На задньому плані з білого мармуру зроблена арка, прикрашена барельєфами танцюючих пар і класичним рослинним орнаментом.

Перед пам'ятником висаджені квіти, що утворюють кілька трикутників і підкреслюють оригінальність споруди. Майже в такому ж вигляді пам'ятник залишався з часу встановлення до 1935-го року, коли влада ухвалила рішення зняти з нього позолоту. Понад 55-ти років в зовнішньому вигляді пам'ятника нічого не змінювалося. Але з кінця 20-го століття почалася реставрація об'єктів культурної спадщини столиці, і в 2011-му році пам'ятник відреставрували і повернули йому первісний вигляд.

Джерело 

Как добраться к точке: 
Stadtpark
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry