Памятник генералу Бендхольцу в Будапешті

Portret użytkownika vv
  • Теги:
    • Pomniki,
    • Скульптура (Изваяние)

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • WęgryBudapesztBudapeszt
Opis

Бригадний генерал армії Сполучених штатів  Гаррі Хіл Бендхольц (англ. Harry Hill Bandholtz , 18 грудня, 1864 - 11 травня, 1925) тривалий час служив на Філіппінах, керував 58-й Бригадою, створював Військово Поліцейський Корпус, нагороджений багатьма відзнаками різних країн.
Між серпнем 1919 і  лютим, 1920, він був американським представником міжнародної Військової Місії в Угорщині. Бендхольц багато зробив для відродження Угорщини. Він також запам'ятається тому що  перешкоджав румунським солдатам, які окупували Угорщину,  пограбувати Угорський Національний Музей 5 жовтня, 1919.
Статуя Бендхольцу була зведена в 1936 (Miklós Ligeti), і стояла впродовж другої Світової Війни, з написом, в англійській мові -  «я просто здійснював інструкції мого Уряду, оскільки я розумів їх, як офіцер і джентльмен Армії сполучених штатів».
У кінці 1940-х статуя була переміщена "для ремонту". І тільки в липні 1989, за декілька днів перед історичним візитом Президента Буша була знову встановлена. Новий напис на зворотній стороні - "Генерал Гаррі Хіл Бендхольц, глава Американської Військової Місії, 5 жовтня, 1919, блокував переміщення скарбів із Національного Музею в Румунію".

Джерело тексту та фотографії Гаррі Бендхольца

 

Как добраться к точке: 
Будапешт, майдан Волі
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry