м. Львів. Будинок № 16 по вул. Бандери.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Dom,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaLwowski obwódЛьвів
Opis

Житловий будинок (1908 р.) pозташований в периметральній забудові вулиці. Побудований на кошти власника Броніслава Лоншама де Бер’є. Проект будинку виконав будівничий Станіслав Дец.


Зведений у стилі сецесії. Триповерховий, з цокольним поверхом, в плані Г-подібний, цегляний, тинькований. Внутрішнє планування секційного типу. Симетрична композиція головного фасаду порушена зміщеним вправо порталом входу. Перший і цокольний поверхи підкреслені лінійним рустом. На рівні другого і третього поверхів по центру виступають балкони на ліпних кронштейнах, огороджені ґратами з сецесійним рисунком. Між першим і другим та між другим і третім поверхами проходять профільовані тяги. Під профільованою тягою над другим поверхом поміщений фриз з меандровим орнаментом.

Будинок завершений профільованим карнизом з стилізованими консолями та аттиком з двома люкарнами, прикрашеним ліпними гірляндами. Консолі карнизу вгорі розділені рядом іонік, внизу витягнені до рівня вікон третього поверху, над якими переплітається по формі дуги квітковий сецесійний орнамент.

Джерело 

Как добраться к точке: 
С.Бандери, 16
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry