м.Київ. Будинок № 17 по вул. Софіївській.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Dom,
    • Architektoniczne zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaKijów obwódКиїв
Opis

З 1886 садиба належала дружині поручика Г. Бімман, яка 1899 продала її лікареві М. Равиковичу. За проектом арх. М. Артинова у 1899-1900 надбудовано два поверхи, при цьому первісне анфіладне планування нижніх поверхів (по одній квартирі на поверсі) було перетворене на двосекційне. Під час останніх ремонтів та пристосування під торговельні заклади цокольний поверх облицьовано червоною плиткою. Памʼятка архітектури.


Чотириповерховий з напівпідвальним поверхом, цегляний, пофарбований, у плані складної конфігурації, наближеної до каре. Оформлений еклектично з використанням елементів модерну. Архітектурний декор змодельовано у цеглі та доповнено ліпленням. При надбудові оформлення двох нижніх поверхів з пласкими безордерними фасадами було в основному збережено, але в загальній композиції вирішальної ролі набули прямокутні у плані еркери, що нависають над вузькою вулицею та провулком. Декор фасаду вирізняється надмірністю форм, що характерно для архітектури кін. 19 – поч. 20 ст.


Первісне оформлення інтер’єрів, що включало кахляні груби, каміни, ліплені карнизи та розетки, втрачене. Серед навколишньої забудови споруда виділяється оригінальністю архітектурного вирішення фасадів.

Джерело 

Как добраться к точке: 
Софіївська, 17
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry