Вокзал з\с Полтава-Київська

Portret użytkownika butilkavodi
  • Теги:
    • Architektoniczne zabudowania,
    • Budowla,
    • Infrastruktura,
    • Ж/д вокзал

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaPołtawski obwódПолтава
Opis

Залізнична станція Полтава-Ки́ївська — вантажна станція 1-го класу Полтавської дирекції Південної залізниці, розміщена між роз'їздом Шведська Могила (4 км) та станцією Супрунівка (4 км). Розташована в межах міста Полтави в кінці вулиці Кондратенка. Станція виникла 1901 року у зв'язку із будівництвом залізниці Київ — Полтава — Лозова. В тому ж році побудовано і будівлю вокзалу. Мала назву станція Полтава, після 19171920 років здобула сучасну назву.

Під час Другої світової війни будівлю вокзалу було зруйновано, в повоєнну добу почалася відбудова станції. У 1955 році зведено існуючу будівлю вокзалу за проектом архітектора З. Котлярової.



Неподалік станції у повоєнну добу було збудовано ряд промислових підприємств, переважно харчової промисловості, що зумовило подальше зростання значення станції як великої вантажної.
У червні 2002 року було закінчено електрифікацію ділянки Сагайдак — Полтава-Київська і на станції вперше в історії з'явилися електровози та електропоїзди.
У 2002 році реконструйовано станцію та пристанційну територію, збудовано надколійний пішохідний перехід.
У 2007 року відкрито рух електрифікованою лінією далі на схід - в бік Харкова.
На Привокзальній площі знаходиться кінцева зупинка тролейбусного маршруту № 1, що сполучає вокзал Полтава-Київська із вокзалом Полтава-Південна. Цей маршрут, відкритий у 1962 році, започаткував тролейбусний рух у місті Полтава. Джерело.

0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry