м. Чернівці. Пам'ятник трояндам на Центральній площі.

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Pomniki,
    • Скульптура (Изваяние)

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaCzerniowiecki obwódЧернівці
Opis

У Чернівцях 3 жовтня 2008 року біля входу до центру Українська книга на Центральній площі міста відкрито пам'ятник "Трояндам, якими підмітали тротуари Чернівців". В церемонії відкриття взяв участь онук останнього цісаря Австро-Угорщини Карл фон Габсбурґ та делегація землі Карінтія і міста Кляґенфурт з Австрії. Як повідомив власкор ZAXID.NET у Чернівцях, в основі ідеї пам'ятника лежать слова відомого німецького журналіста Ґеорґа Гайнцена, сказані ним про "золоті часи" міста: "Чернівці - на півдорозі між Києвом і Бухарестом, Краковом і Одесою - були таємною столицею Європи, де тротуари підмітали букетами троянд, а книгарень було більше, ніж кав'ярень".

Пам'ятник являє собою викувані з металу три троянди, які тримає людська рука. На горі пам'ятна мармурова дошка з цитатою Георга Гайнцена.

За словами ініціатора встановлення пам'ятника, директора Інституту розвитку міста, засновника Української книги Олега Хавича, об'єкт стане одним із привабливих туристичних об'єктів на Центральній площі для майбутніх гостей міста. Одним із авторів пам'ятника є відомий епатажний художник Анатолій Федірко. Як заявив на відкритті А. Федірко, тим, хто доторкнеться до цієї руки, буде щастя і благополуччя .


Джерело

Как добраться к точке: 
Центральна площа, 10
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry