Пам'ятна дошка Грицаю А.Ю., м. Полтава

Portret użytkownika butilkavodi
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Памятник воинам-землякам,
    • Pomniki,
    • Памятник погибшим в АТО

Ocena: +10 / 2 uczestnicy / 1 zalecenie / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaPołtawski obwódПолтава
Opis

На будівлі Полтавського національного педагогічного університету (вул. Остроградського, 2) 15 серпня 2015 р. було урочисто відкрито меморіальну дошку на честь Грицая А.Ю. Дошка виготовлена з полімеру.


Антон Юрійович Грицай (07 травня 1987, Полтава - 15 лютого 2015, Широкине, Волноваський район, Донецька область, Україна) - український громадський та військовий діяч. Ультрас футбольного клубу «Ворскла», вояк полку «Азов», Національної гвардії України. Кавалер ордена «За мужність» III ступеня (посмертно).
Народився 07 травня 1987 року у місті Полтава. Закінчив історичний факультет Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка. Був активним футбольним вболівальником, входив до спільноти ультрас полтавського клубу «Ворскла». Один із засновників ультрас-угрупування «Crew of Golden Eagle».
Доброволець. Воював у батальйоні «Азов». Загинув 15 лютого 2015 року в селі Широкине Волноваського району Донецької області. Терористи здійснили спробу прориву бронетехніки в Широкине. Завдяки густому туману в село зайшли танки та жива сила супротивника, працювала артилерія та міномети. Азовці відбили атаку. Розпочалось позиційне протистояння. До обіду терористи продовжували обстріл позицій українського батальйону зі стрілецької зброї. Ближче до вечора азовцям вдалось евакуювати з Широкиного цивільних мешканців, які залишались у селі впродовж усього протистояння. У підсумку було знищено майже сотню бойовиків та десять одиниць бронетехніки. Втрати азовців - семеро загиблих бійців та близько 50 поранених.
На гру 16-го туру «Ворскла» — «Говерла» господарі поля вийшли в чорних футболках з іменем Антона, а вболівальники вивісили банер присвячений йому.
2015 року друзі Антона започаткували проведення Всеукраїнського фанатського турніру з міні-футболу пам'яті Антона Грицая.
За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений: орденом «За мужність» III ступеня (26.2.2015, посмертно), нагорода « За вірність народу України» І ступеня (посмертно). Джерело.

Raporty
Portret użytkownika vv
1 Zdjęcia
vv
Portret użytkownika Eduard
1 Zdjęcia
Eduard
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry